Wat doet Goe Gespeeld!?

De kernboodschap

Goe Gespeeld! is is een pleidooi voor écht spelen: over GOE spelen, zonder de ‘d’ want spelen is ook nooit ‘af’ of ’t is soms met een hoek af… Want spelende kinderen zijn géén bedreigde soort: ze mogen wél lawaai maken, wél iets gevaarlijks doen, wél vuil worden… ook al maken sommigen het hen knap lastig!

Goe Gespeeld! zorgt voor praktische tips en achtergrond over een heel aantal speelthema’s. We hebben het over openbare speelruimte, groene speelruimte, het belang van goe spelen, waarom spelen geen overlast hoeft te zijn… en nog veel meer!

Onze acties

Goe Gespeeld! wil lokale beleidsmakers, jeugdraden, jeugdwerkers én ouders versterken om spelen in de kijker te zetten en ruimte te maken voor écht spelen. De test 'hoe bespeelbaar is jouw gemeente' zorgt voor discussie en verkennen van het thema. Met een charter voor gemeentes, dat intussen al door meer dan 70 gemeentes ondertekend is, zorgen we voor een sterke lokale aanpak. Daarnaast ontwikkelde Goe Gespeeld! een charter voor thuis én een charter voor op school.

Goe Gespeeld! bespeelt de publieke opinie met persacties:

-       2010: Recht op vuil worden, blutsen en builen 

-       2011: Spelen in de publieke ruimte 

-       2012: Goe Gespeeld!-charter 

-       2013: Onontdekte speelruimte 

-       2014: Bereikbaarheid van speelruimte 

… en organiseert daarnaast ook regelmatig ronde-tafelgesprekken met beleidsmakers. In 2009 ging dat over de overbezorgdheid van ouders bij jeugdwerk en in 2015 zetten we experten rond de tafel voor een debat.  

In 2016 verzamelden we iedereen met een hart voor spelende kinderen op een inspiratiedag

 

Goe Gespeeld! reageert actief in de pers en op sociale media op thema’s die ons nauw aan het hart liggen. Op buitenspeeldag (bvb 2017) zetten we in de kijker dat buitenspelen elke dag moet kunnen!

Goe Gespeeld! bouwt aan een maatschappelijk draagvlak voor spelen. In samenwerking met Jantje Beton verspreiden we een nieuwsbrief voor ouders en iedereen die met kinderen werkt (Schrijf nu in) en inspireren we lokale besturen rond buiten spelen, met voorbeelden uit Vlaanderen en Nederland

De acties voor de periode 2015-2017 staan uitgebreid toegelicht in de beleidsnota van Goe Gespeeld! 

Een vraag over Goe Gespeeld!? Maak gebruik van de contactpagina op deze site of mail naar info@goegespeeld.be

 

 Het beeld uit de nieuwsbrief komt uit de film 'project Wild Thing'. 

© DAVID BOND / DOCUMENTAIRE ‘PROJECT WILD THING’ / DALTON DISTRIBUTION / WWW.DALTONDISTRIBUTION.BE

 

Sitemap | Ontwerp door Emma Thyssen | Ontwikkeling door Mediaraven