Ga zelf aan de slag met Goe Spelen

Goe Gespeeld! heeft een visie: alle kinderen hebben recht op uitdagende speelkansen in hun buurt, zeker ook in het groen. We werken aan meer en betere speelkansen voor kinderen. We willen een samenleving creëren waar er fysieke én mentale ruimte wordt gemaakt voor het spelende kind.

We werken daarom samen met kinderen en mensen die de grenzen van speelruimte kunnen verleggen. En dat zijn jullie! Of je nu een beleidsmaker, jongere, leerkrcht of ouder bent, Goe Gespeeld! is van iedereen! Spring mee op de kar en draag onze boodschap uit, overal waar kinderen kunnen spelen! Lees hieronder hoe jij kan meedoen en ga aan de slag!


Word een Goe Gespeeld! gemeente!


Een Goe Gespeeld!-gemeente is een gemeente dat werk wil maken van een positief speelklimaat. Een gemeente waar er ruimte is, zowel mentaal als fysiek, voor kinderen en jongeren om zichzelf te zijn en volop te kunnen spelen. 

Je kan als gemeente het charter "Spelen is een Kinderrecht!" mee ondertekenen en zo deel uitmaken van een hele reeks Goe Gespeeld!-gemeentes die je reeds voorgingen. 

Het charter is een engagementsverklaring dat het schepencollege en/of de gemeenteraad van jouw gemeente ondertekend. Het zet de krijtlijnen om te werken aan een positief speelklimaat.

Test je beleid!


Goe Gespeeld! wil gemeentelijke jeugdraden stimuleren om het plaatselijke beleid te adviseren over ruimte om te spelen.


Goe Gespeeld! ontwikkelde daarom een test om het beleid van de gemeente over ruimte voor kinderen en jongeren te evalueren en te voeden. Wat zit er goed in de gemeente? Waar is nog werk aan? En vooral: wat kan je doen en waar kan je terecht? De test focust op speelplekken, op speelnatuur, op spelen in de straat en op de perceptie van spelen

Doe de test en kom het te weten!


Sluit een GG!-deal met je klas/school


Ook op school kan je aan de slag met Goe Gespeeld! Goe Gespeeld! maakte een scholencharter met telkens 8 tips om ervoor te zorgen dat kinderen aan ‘goe spelen' kunnen toekomen, ook op school. Zo proberen we elke plek waar kinderen komen - en dus spelen - te overtuigen om te kiezen voor Goe Spelen.

Maak een GG!-deal met je kinderen


Net zoals de schoolomgeving, is de thuisomgeving een plek waar kinderen vaak vertoeven en dus ook spelen. Daarom ontwikkelde Goe Gespeeld! een thuischarter met 8 tips om ervoor te zorgen dat kinderen ook thuis ‘goe kunnen spelen'. Want op elke plek waar kinderen komen, kan Goe Gespeeld worden. Aan de slag, mama's en papa's!


Word GG!-partner met je organisatie


Sinds 2008 pleit Goe Gespeeld! voor een positief speelklimaat, avontuurlijke speelkansen én speelruimte voor alle kinderen, met recht op een bluts, een buil en vuile kleren. Intussen sloten al meer dan 35 organisaties aan bij ons netwerk. Elke partner heeft zijn eigen accent, doelgroep, missie en werkwijze. Wat ons bindt zijn de belangen van het spelende kind. 

Is jouw organisatie ook zo bezig met het inzetten op avontuurlijk spelen en speelkansen van kinderen te vergroten? Neem contact op met ons!