Goe Gespeeld! als netwerk

Goe Gespeeld is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties. 
Origineel opgestart vanuit verschillende jeugdorganisaties en later aangesterkt door organisaties die het spelende kind naar voor schuiven. 

Samen houden we de vinger aan de pols van het Vlaams Beleid om zo bepaalde thema's rond het spelen van kinderen onder de aandacht te krijgen. 

Elke partner heeft zijn eigen accent, doelgroep, missie en werkwijze. Wat ons bindt zijn de belangen van het spelende kind. 

Wat doet Goe Gespeeld!?

Sinds 2008 pleit Goe Gespeeld! voor een positief speelklimaat, avontuurlijke speelkansen én speelruimte voor alle kinderen, met recht op een bluts, een buil en vuile kleren.

Lees meer...


Wat is dat? Goe Spelen?

Spelen is een van de belangrijkste manieren waarop kinderen in hun wereld staan. In hun spel maken en hermaken ze hun wereld en krijgen er zo greep op. Je spel zelf organiseren is ook regels verzinnen en afdwingen, rollen verdelen en opnemen, plannen maken en improviseren, rekening houden met elkaar, beslissen wie mag meedoen en wie niet.

Lees meer...


Partners van Goe Gespeeld!

Goe Gespeeld! bestaat uit verschillende partners die elk op hun manier hun steentje bijdragen om kinderen avontuurlijk te laten spelen. De ene doet dit door lokale groepen te ondersteunen, de andere doet dit door bossen speelklaar te krijgen. Nog anderen onderzoeken hoe we dit op de beste manier kunnen doen en anderen proberen ouders vanaf de geboorte te overtuigen van het belang van buiten spelen. 

Samen vormen wij Goe Gespeeld!

Partner worden?!

Is jouw organisatie ook zo bezig met het inzetten op avontuurlijk spelen en de speelkansen van kinderen te vergroten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Zo bekijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen! 

Lees meer...
Jouw logo hier?