Goe Gespeeld!
Een pleidooi voor
écht spelen
©David Bond / Documentaire 'Project Wild Thing' / Dalton Distribition

Gemeente

Go

Als gemeente kan je heel wat doen om een positief speelklimaat voor kinderen te creëren. Ook de jeugdraad kan hier een belangrijke rol in spelen.

Jeugdwerk

Go

Hoe kan je, als lokaal jeugdwerk, ervoor zorgen dat jouw werking een plek kan zijn waar kinderen volledig zichzelf kunnen zijn en waar avontuurlijk spelen op 1 staat?

Kinderopvang

Go

Volop spelen in de kinderopvang, dat is samen risico's nemen. Meer informatie over avontuurlijk (buiten) spelen in de kinderopvang vind je hier.

Ouders

Go

Als (groot)ouder kan je, met soms kleine aanpassingen, zowel thuis als in de buurt ervoor zorgen dat kinderen voluit kunnen spelen. Durf jij het avontuur aan?

Onderwijs

Go

Kinderen spenderen 8 uur van hun dag op de schoolbanken en op de schoolspeelplaats. Hoe kunnen ze ook daar voluit spelen?

Organisaties

Go

Als organisatie kan je heel wat bijdragen tot de visie op spelen. Hoe kan je lokale werkingen ondersteunen om aan de slag te gaan met een positief speelklimaat?

Spannende verhalen
en herinneringen
gaan jaren mee.
Uit propere kleren
groei je toch maar uit.

Nieuws

20230126-registreer-jouw-activiteit-voor-buitenspeeldag-

Registreer jouw activiteit voor Buitenspeeldag!


Organiseer jij een activiteit tijdens de Buitenspeeldag? Registreer dan nu via het inschrijfdocument.

26 jan 2023 Meer lezen
Alle nieuwsberichten

In de kijker

Goe Gespeeld en VDS zijn

Goe Gespeeld en VDS zijn "buitenspeelcoördinator"!


De VDS en Goe Gespeeld! dienden samen een kandidatuur in voor een overheidsopdracht bij de Vlaamse Overheid. In oktober kwam het heuglijk nieuws: we mogen aan de slag gaan rond 365 dagen buitenspelen en de Buitenspeeldag!

  Meer lezen  
Jaarthema 2022: Spelen in de buurt

Jaarthema 2022: Spelen in de buurt


Met het Goe Gespeeld!-netwerk kozen we als jaarthema 'spelen in de buurt'. In de geheime Goe Gespeeld! kamers wordt het thema voor 2023 reeds uitvoerig besproken. Wordt vervolgd!

  Meer lezen